Coaching@Work

Je ziet bij je medewerker(s) kwaliteiten en talenten die je graag zou inzetten om met je team van betekenis te zijn. Maar je medewerker ziet het zelf niet of hij blokkeert zichzelf.

Zou hij zich verder ontwikkelen dan profiteert het team daarvan én de medewerker zelf ook. De ontwikkelpunten heb je ook benoemd in gesprekken met de medewerker, maar het gaat niet vanzelf.

Coaching kan dan precies het verschil maken

Via het concept Coach op maat help ik deze mensen met thema’s als bewijsdrang, onzekerheid, assertiviteit, emoties, stress, energiebeheer, burnout en persoonlijk leiderschap. Ik daag ze uit om groter te groeien dan ze zelf dachten te zijn en houd daarbij de werkcontext in het oog.

Omdat de klik tussen coach en medewerker één van de grootste succesfactoren is, maak ik bij ieder traject een match tussen de medewerker en de ervaring, specialisatie en persoonlijkheid van coaches in mijn netwerk. Een Coach op maat dus.

Heb ik een match gemaakt die niet bevalt, dan hoor ik dat en stel een andere coach aan de medewerker voor. De coaches werken onder mijn supervisie, dus ik blijf nauw de ontwikkeling van mensen volgen.

Zo werkt Coaching@Work

Stap 1

De leidinggevende, HR of de medewerker neemt contact op

Stap 2

De medewerker vult een online vragenlijst in voor de intake

Stap 3

Ik zoek een passende coach via Coach op maat. Dat ben ikzelf of één van mijn collega’s

Stap 4

De medewerker en coach maken kennis. In de intake worden doelen en duur van het coachtraject besproken

Stap 5

Leidinggevende of HR ontvangt (soms via de medewerker) een beknopt voorstel op maat, voorzien van de bouwstenen van het coachtraject, de voorgestelde coach, en de duur en prijs van het coachtraject.

Een coachtraject is op gebouwd uit een of meer van deze bouwstenen:

* 4 tot 8 Sessies à 1,5 uur met een coach Op Maat
De meeste klanten kunnen met 4 tot 8 sessies heel goed uit de voeten. Voor mensen met ernstige stressklachten of burn-out kunnen meer sessies nodig zijn. De stress- en burnoutspecialist doet de intake met deze mensen en maakt daarvan een inschatting. De sessies vinden meestal op locatie plaats. Soms ook telefonisch of online als dat past bij de vraag en ontwikkeling van de medewerker.
* Online programma Jij & je Triggers
In dit online programma krijgt de deelnemer wekelijks een module die hem helpt zijn zelfinzicht te vergroten. Hij wordt zich gaandeweg bewust van niet-behulpzame processen en leert hoe hij deze kan ombuigen.
* Online programma Weet wie je bent
Ook dit online programma is gericht op het vergroten van zelfkennis. De focus ligt echter op kwaliteiten, kernwaarden en drijfveren. Kun je deze inzetten, dan is het makkelijker je aan je werk te verbinden en daar voldoening uit te halen.
* Online programma Verbindend communiceren
In dit programma bepalen mensen hun eigen communicatiestijl en leren die van anderen herkennen. Inzicht in de verschillende manieren waarop mensen reageren, wat dat zegt over hun karakter én hoe je met verschillen kunt omgaan, zorgt ervoor dat deelnemers makkelijker gaan communiceren met heel verschillende personen.
* Online programma Wegwijzers
In Wegwijzers leren deelnemers een aantal eigenschappen en principes kennen die samen de basis zijn voor de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap, verantwoordelijkheid nemen en eigenaarschap tonen.
Toelichting op de online programma’s
Ieder online programma bestaat uit modules waarin kennisoverdracht wordt afgewisseld door oefeningen en opdrachten. Komt iemand er niet uit of heeft hij vragen, dan is de coach op de achtergrond bereikbaar voor hulp. Eén van de voordelen van online programma’s is dat mensen deze thuis in hun eigen tijd kunnen volgen. Een online programma is echter niet voor iedereen en ook niet voor iedere vraag geschikt. Daarom zijn deze programma’s optioneel.
* Oefeningen en opdrachten
Om het ontwikkelproces te versnellen of te verdiepen kan het heel behulpzaam zijn om tussen de sessies door aan de slag te gaan met aanvullende opdrachten, oefeningen en/of meditatie. Dit wisselt per deelnemer en is aan het oordeel van de begeleidende coach.
* Maandelijkse follow-ups
Is de deelnemer met mijn collega(’s) aan de slag, dan houden hij en ik ook contact over hoe het gaat en of hij op koers ligt. Daarom bellen we iedere vier weken en zoveel vaker als een van ons nodig vindt.
Stap 6

Na het akkoord op het voorstel op maat is het zover: aan de slag!

Stap 7

Het coachtraject ronden we af met een evaluatie tussen coach en deelnemer. We bespreken daarin de voortgang, de doorgemaakte ontwikkeling en eventuele aandachtspunten

Moeitelozer, meer energie

Ik zocht een verdieping en wilde ook wat dingen in mijn leven veranderen. Nu, na 6 maanden, gaat alles in mijn leven veel gemakkelijker. Ik leg dingen zonder moeite naast me neer, het omgaan met andere mensen gaat me beter af.

Doordat ik me energieker voel, ben ik veel actiever: 10 km hardlopen is bijvoorbeeld geen enkel probleem. Daarnaast heb ik ook veel minder lichamelijke klachten. Na 30 jaar is mijn migraine bijvoorbeeld sterk verbeterd. Nicole Verplanke

Zelfverzekerd en professioneel

Toen ik begon, hield ik een slag om de arm of het niet te zweverig was. Maar dat was het juist niet! We zijn concreet aan de slag gegaan met mijn vragen. Door de sessies zie ik nu hoe ik zelf invloed heb op mijn onzekerheid en hoe ik daar anders mee kan omgaan. Mijn houding is daardoor veranderd.

Ik voel me zelfverzekerd en geef nu makkelijk en zonder rood hoofd (!) op een professionele manier mijn mening. Daarnaast weet ik nu beter wat ik wil in mijn werk en ga ik dat verder verkennen. Ik ben heel tevreden over de begeleiding en hoe ik afgelopen periode ben gegroeid. Sandra

Investering en locatie

De investering voor Coaching@Work is afhankelijk van het aantal sessies dat nodig is om het beoogde resultaat te realiseren en wel/ geen deelname aan de online programma’s. Na de intake ontvang je een voorstel met daarin de bouwstenen van het coachtraject, de voorgestelde coach en de duur en prijsopgave van het traject.

Ter indicatie: prijzen variëren van € 895,- (lichtste pakket) tot € 3400,- (full package) excl. btw.

De sessies vinden op locatie plaats in Den Haag of omgeving, tenzij we daar een andere afspraak over maken. Coaching via telefoon of Skype kan desgewenst deel uitmaken van een coachtraject.

De spelregels

  • De medewerker kàn zich verder ontwikkelen en wil zelf ook graag groeien. De ontwikkelbaarheid en –bereidheid toets ik tijdens de intake. Is dit niet voldoende aanwezig, dan koppel ik dat terug. Dat kan betekenen dat er geen coachtraject gestart wordt.
  • Bij de match zoek ik naar de coach die qua kennis, ervaring en/of persoonlijkheid past bij de medewerker. Ben ik dat zelf niet, dan valt het coachtraject onder mijn supervisie. Ik houd dus altijd contact met jou en de medewerker. Geen klik met de coach? Dan zoek ik een andere match.
  • Als mensen stappen zetten en hun kwaliteiten en talenten gaan inzetten vragen ze vaak ook om een andere aansturing. Ze worden spiegels voor andere mensen. Ben je de direct leidinggevende dan zie je dit als een kans om te reflecteren op jouw leiderschap en jezelf verder te ontwikkelen.

Toen ik met het coachtraject startte, had ik niet zulke hoge verwachtingen. Ik had maar een paar sessies en was al blij geweest met wat handvatten. Maar ik heb meer over mezelf geleerd dan ik ooit gedacht had. En heel belangrijk: mijn coach stimuleerde me om telkens zelf te achterhalen hoe iets in elkaar zat.

Ik snap mijn valkuilen nu beter en ken mijn kwaliteiten. Een van de dingen die ik lastig bleek te vinden is mezelf op de eerste plek zetten, in plaats van telkens maar mee te bewegen en daar dan ontevreden over te zijn. Mijn coach heeft me hier technieken voor geleerd en daar ga ik nu zelf verder mee aan de slag. Dank je wel, Marieke! (Marieke was de coach op Maat van Jaroslav)

Jaroslav Skokan

Over mij

Mijn naam is Ellemiek Etman. Ik ben initiator en coach/ trainer van de Academie voor leiders. Ik ben gefascineerd door de ongekende mogelijkheden die mensen hebben. In mijn aanpak maak ik gebruik van 10+ jaar coachervaring, bedrijfsmatige kennis en inzichten uit onder meer de kwantumfysica, psychologie en breinonderzoek.

Voor Coaching@Work treed ik op als contactpersoon, matchmaker en supervisor voor collega’s. Ik maak matches met gespecialiseerde coaches in mijn netwerk, waardoor ik klanten precies de aandacht en expertise kan bieden die nodig zijn.

Maak een afspraak

Wil je een coachtraject starten of meer informatie ontvangen? Laat hieronder je gegevens achter. Dan neem ik contact met je op.

8 + 15 =