Mijn naam is Ellemiek Etman

Steeds meer kennisintensieve organisaties en (hoogopgeleide) professionals merken dat ze het niet langer redden met alleen hun cognitieve capaciteiten. Ontwikkelingen gaan te snel, zijn te complex om alleen te doen.

Zelfsturing, next-level samenwerking & communicatie, (persoonlijk) leiderschap, eigenaarschap winnen aan belang. Niet-cognitieve capaciteiten vragen om ontwikkeling.

Werk maakt daarnaast voor steeds meer mensen deel uit van hun beleving zinvol bezig te zijn. Boeien en binden doe je door kwaliteiten en talenten van medewerkers optimaal in te zetten en individuele drijfveren te verbinden aan organisatiedoelen. Door dit gedachtegoed worden heel wat organisaties zich bewust van de onbenutte kracht en het potentieel van de mensen in hun organisatie. Deze ceo’s en leidinggevenden snappen dat je winst boekt als je dit weet vrij te maken en in te zetten.

Van weten naar doen

Ze zien toekomst in deze beweging én het vraagt nogal wat van hun mensen en van hun eigen leiderschap. Hoe geef je hier handen en voeten aan? Zijn er mensen in de organisatie die dit écht snappen? Hoe verbind je dit met HR-thema’s als terugdringen van ziekteverzuim en ongewenste uitstroom en het versterken van duurzame inzetbaarheid? En, wat hebben onze mensen eigenlijk nodig om te kunnen excelleren? En hoe zorg je ervoor dat ze het vervolgens ook gaan doen?

Met dit soort vragen help ik mijn klanten. Dat doe ik vanuit verschillende rollen: als interim HR-Plus/ Human being adviseur naast directeur of directie, hands-on in de organisatie in de rol van coach/ trainer en via coachings- en trainingsprogramma’s voor leiders (in spé). Mijn opdrachtgevers zijn ceo’s, directeuren, topprofessionals en leidinggevenden die werkzaam zijn in de not-for-profit en in de profitsector. De bindende factor is de maatschappelijke relevantie van hun werk.

En jij?

  • Blijven de resultaten achter, terwijl je wéét dat het mogelijk moet zijn?
  • Wil je investeren in de mensen in je organisatie en kijk je ernaar uit te excelleren?
  • Sta je zelf of met je organisatie voor een transitie en wil je die duurzaam en succesvol doormaken?

En zoek je iemand die een tijd met je oploopt, met je meewerkt, zonder dat je het roer uit handen geeft? Dan kom ik graag met je in contact. Je kunt me ook rechtstreeks bereiken op ellemiek(at)davl.nl.

En is je organisatie wat groter? De materie wat complexer?

Ik heb een aantal andere toppers in mijn netwerk, zodat we samen precies die expertise kunnen bieden die je nodig hebt om een transitie door te maken. Voormalig managing directors, gespecialiseerde coaches, trainers, adviseurs. You name it. 

Scherpe analyses én resultaat door de samenwerking met Ellemiek: we zijn nu als bedrijf effectiever en succesvoller. dr. Niels Prins

Algemeen directeur Brain Research Center

Wij zijn door de inzet van Ellemiek in staat om scherper te sturen en dat helpt ons onze doelstellingen te halen. Henk

Directeur

Ik ben zelfverzekerder geworden in mijn eigen stijl en heb meer impact als leidinggevende. Kim

MT-lid/ specialist ziekenhuislaboratorium

Ik had twijfels vooraf, maar nu: meer rust en zelfreflectie bij ons team van 90 mensen. Na 2,5 jaar plukken we nog steeds de vruchten van de samenwerking met Ellemiek. dr. André van Rossum

Klinisch Chemicus/ MT-lid HMC Bronovo Ziekenhuis