human being/ hr plus

Je hebt een leidinggevende of bestuurlijke positie in je organisatie.
Je bent ambitieus, gaat voor kwaliteit en je werk doet ertoe.
En dat geldt ook voor je organisatie.

Je realiseert je: je organisatie is zo goed als je mensen. Daarom wil je ontwikkelen, excelleren, presteren. Je wilt je organisatie en mensen doorontwikkelen en hun potentieel gebruiken om ambities te realiseren.

Je zoekt daarvoor iemand die daadwerkelijk snapt hoe je human potential aanspreekt. Die strategisch meedenkt, adviseert, maar die strategie ook omzet naar concrete stappen waardoor je daadwerkelijk resultaat ziet.
Ik help je daar graag bij.

Dit kan ik voor je betekenen

Ontwikkelen van mensen doe je mét mensen. Mijn werkwijze is dan ook om goed te luisteren wat mensen nodig hebben en dit te verbinden met mijn visie op en ervaring met human excellence. Wat is de visie en strategie van de organisatie? Wat geven mensen zelf aan? En wat is er nog meer nodig om ambities te realiseren?

Ik heb oog voor de verschillende facetten van de organisatie en weet deze te verbinden. Ik ben sparringpartner voor hoger- en middenmanagement, maar ook voor medewerkers en leidinggevenden om vorm te geven aan hun ontwikkeling.

Daarvoor is het belangrijk dat ik in je organisatie aanwezig ben en de mensen leer kennen. Ik observeer, analyseer en leg verbindingen. Ik kijk wat nodig is om jullie ambities te realiseren en vertaal dit naar beleid, programma’s en activiteiten. Hands on en in nauwe samenwerking, waarbij ik scherp voor ogen houd: wie heeft wat nodig om te kunnen excelleren? Waaraan heeft deze organisatie behoefte?

Ik beschik daarbij over een breed palet van kennis en ervaring. Samen bespreken we wat jouw organisatie nodig heeft. Ik leg hiervoor telkens de verbinding tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau, tussen mensen en organisatiedoelen.

HR manager plus

Zo’n doorontwikkeling doe ik in nauwe samenwerking met hr, of als interim hr-manager. Met de focus op doorontwikkelen en excelleren zorg ik er dan met het hr- of business supportteam voor dat operationele zaken als salariëring, functioneren & beoordelen, werving & selectie, ziekte & verzuim correct worden afgehandeld en medewerkers en leidinggevenden adequaat geholpen en ondersteund worden bij hun vragen. Mijn leidinggevende stijl is coöperatief en ondersteunend, waarbij ik focus op team- en individuele resultaten. Sturend en ontwikkelgericht waar nodig om te kunnen excelleren.

We zijn nu effectiever en succesvoller

Ellemiek heeft een ongedwongen stijl waardoor het contact soepel verliep. Ze heeft een goede antenne voor wat er speelt en hield goed onze behoeftes in het oog. Ze komt snel tot de kern, haar analyses van medewerkers en het team zijn to the point en daardoor ook heel bruikbaar.

De samenwerking met Ellemiek en haar interventies hebben ons team dichter bij elkaar gebracht. We zijn daardoor effectiever in onze werkzaamheden en succesvoller als bedrijf. Wij blijven met haar samenwerken om zo langere tijd te investeren in de ontwikkeling van ons team. dr. Niels Prins

Directeur Brain Research Center

Klinkt dit goed?

Laten we dan kennismaken. Je kunt je gegevens hieronder achterlaten of me rechtstreeks bereiken op 06 1917 8116. Dan maken we een afspraak en praten we verder.

 

15 + 8 =