Klanten aan het woord

Hieronder vind je de verhalen van klanten waarmee ik heb gewerkt: mensen die zelf in coaching zijn geweest en opdrachtgevers die me voor hun teams of medewerkers hebben ingezet.

Veel organisaties krijgen steeds meer oog voor de kracht en het potentieel van de mensen in hun organisatie. Wat hebben deze mensen en organisaties nodig om te excelleren? En wat doe je als de manieren die je kent niet opleveren wat je voor ogen hebt?

Als het oude niet meer werkt, is het tijd voor iets nieuws.
Vanuit de principes van human excellence en leiderschap help ik ceo’s, directeuren, topprofessionals, leidinggevenden hun ambities te realiseren.

Benieuwd of ik jou of je organisatie daar ook bij kan helpen? Neem dan contact met me op voor een afspraak. We maken kennis en staan stil bij wat je wilt bereiken. We bespreken wat er nodig is om die ambities duurzaam te realiseren. En we stellen vast of ik je daarbij kan helpen.

Scherpe analyses én resultaat: we zijn nu effectiever en succesvoller

Ellemiek heeft een ongedwongen stijl waardoor het contact soepel verliep. Ze heeft een goede antenne voor wat er speelt en hield goed onze behoeftes in het oog. Ze komt snel tot de kern, haar analyses van medewerkers en het team zijn to the point en daardoor ook heel bruikbaar.

Een van de voordelen van dit traject was dat we tijd hadden om met het hele team samen na te denken over de manier waarop we communiceren en elkaar aanspreken. Daar is anders gewoon geen tijd voor. In de workshops hebben we tools gekregen die we goed kunnen toepassen. Mij persoonlijk heeft het handvatten gegeven in de vorm van rust en structuur om naar de communicatieprocessen in het team te kijken.

In het team merk ik dat het samenzijn en het bespreken van de communicatie ons dichter bij elkaar heeft gebracht. Hierdoor kunnen we effectiever zijn in onze werkzaamheden en succesvoller als bedrijf. Wij hebben inmiddels besloten om periodiek met Ellemiek samen te werken om zo langere tijd te investeren in de ontwikkeling van ons team, als onderdeel van de werkwijze van ons bedrijf. Dr. Niels Prins

Directeur Brain Research Center

Ellemiek had snel door hoe ons team in elkaar steekt; wie er op de voorgrond treedt, wie op de achtergrond blijft en wat dat doet met de harmonie binnen ons team. Ze denkt kritisch mee, is informeel, open en geeft in de workshops ruimte voor vragen en discussie, waarbij ze ingrijpt als dat nodig is om iemand iets te laten leren.

Als team zijn we ons door dit traject bewust geworden van de verschillende karakters en de communicatievoorkeuren, en de interactie daartussen. Ik ben zelf bijvoorbeeld bewuster gaan kijken naar de groepsdynamiek aan de lunchtafel of tijdens overleggen. Ik doe mijn best om eerst mijn collega’s te begrijpen en rekening te houden met hun voorkeuren, zonder dat dat ten koste van mezelf gaat.

Na de workshop feedback is de drempel lager om feedback te geven aan elkaar. Dat zorgt voor een meer open sfeer waarbij dingen sneller direct ‘op de man af’ gezegd worden. Er wordt minder gekletst bij het koffieapparaat bijvoorbeeld. We zijn ons bewuster van de normen en waarden waar vanuit we werken en dat draagt aan onze professionaliteit. Elkaar aanspreken blijft spannend om te doen en we zullen dit in praktijk ook echt moeten blijven toepassen – maar we weten nu hoe je dat doet en dat het helpt om in een goede sfeer te blijven werken. Jacquemijne van der Weiden

Officemanager bij BRC

Zelfverzekerder in mijn eigen stijl, meer impact als leidinggevende

Tijdens het coachtraject lag de focus sterk op het vinden en gebruiken van eigen kracht, en verhoudingen, communicatie en relaties tussen mensen. Ellemiek stelde zich daarin geduldig en zacht op, op andere momenten bleek echter dat ze ook heel scherp en direct feitelijk kan beschouwen. In het contact voelde ik me vertrouwd om open te spreken, en heb tegelijkertijd duidelijke feedback en adviezen gekregen om met meer vertrouwen mijn eigen stijl te gebruiken.

Ik heb geleerd anders te kijken naar mezelf en mijn handelen, en de kracht in te zien van eigenschappen die ik zelf eerder als niet-krachtig had beoordeeld. Nu ik de waarde inzie van mijn eigen leidinggevende stijl voel ik me zelfverzekerder, werk ik prettiger en heb ik meer impact. Kim*, MT-lid/ specialist ziekenhuislaboratorium in de Randstad

*Om privacyredenen niet haar echte naam

Mijn blik is verbreed

Het voelde een beetje als falen om Ellemiek in te zetten. Alsof je zelf het team niet op de rit zou kunnen krijgen. Maar de realiteit is dat ze door haar positie met informatie en feedback komt die ik nooit zo zou hebben gekregen. Was het een verrassing? Het geeft een nadere precisering. En dat heeft mijn blik verbreed.

Lia*, director of operations

*Om privacyredenen niet haar echte naam

Twijfel vooraf, maar nu: meer rust en zelfreflectie bij ons team van 90 mensen

Vooraf had ik twijfel over de effectiviteit van het organisatietraject met Ellemiek. Het was namelijk al het zoveelste en eerdere trajecten met andere coaches hadden niet het gewenste resultaat. Maar het contact met Ellemiek was prettig, laagdrempelig, open en concreet, dus we hebben besloten het een kans te geven.

En al snel bleek: ze wekt geen valse verwachtingen. De benadering van Ellemiek is wezenlijk anders dan onze eerdere ervaringen. Ze is helder, direct en confronterend in haar aanpak. Concreet ook. Ze hielp onze medewerkers meer inzicht in zichzelf te krijgen én in het gedrag van collega’s, inclusief de kwaliteiten en ontwikkelpunten.

En dat heeft resultaat gehad: mensen spreken elkaar veel meer en rechtstreeks aan in plaats van dat ze hun zorgen of irritaties bij hun leidinggevende neerleggen. In ons team van 90 mensen is er meer rust en zelfcorrigerend vermogen, ook bij conflicten. Na 2,5 jaar plukken we nog steeds de vruchten van het traject met Ellemiek. dr. André van Rossum

Klinisch Chemicus/ MT-lid HMC Bronovo Ziekenhuis

Meer zelfvertrouwen en meer inzicht in (team)dynamiek

Ik kende Ellemiek al van een eerdere samenwerking binnen onze organisatie. Haar werkwijze gaf me vertrouwen toen ik een coach voor mezelf zocht. Belangrijk, want je moet wel alles op tafel kunnen leggen wil je verder komen. Dus de keuze voor Ellemiek was snel gemaakt.

Met een managementfunctie in het middenkader is het een hele uitdaging om de ideeën van het MT te vertalen naar de werkvloer, je eigen inbreng in het MT te hebben én de wensen van de werkvloer bij het MT voor het voetlicht te brengen. Mede door de coaching van Ellemiek heb ik geleerd om meer mezelf te zijn op het werk. Ik ben milder voor mezelf en naar andere mensen toe.

Ellemiek geeft je denken richting en rust. Ze geeft duidelijkheid over de dynamiek die ‘onder water’ speelt tussen mensen. Omdat ik daar meer zicht op heb gekregen, kan ik daar nu met meer afstand naar kijken. Daardoor zie ik in wat ik anders kan doen en dat geeft me zelfvertrouwen. Over Ellemiek tot slot: ze coacht je met liefdevolle aandacht, rust en oprechte belangstelling. Ik raad haar absoluut aan. Cora Poot

HMC Bronovo Den Haag

Ik heb nu een veel completer beeld van wat er speelt op de werkvloer

Ellemiek is een paar extra oren en ogen in het bedrijf. Ze maakt zichtbaar wat onder water speelt, op een manier die ook onze medewerkers vertrouwen geeft. Ze spiegelt, geeft feedback – ook aan het MT. Zo hebben we een veel completer beeld van de situatie en kunnen we scherper sturen om onze doelstellingen te halen.

Henk*, directeur

* om privacyredenen niet zijn echte naam

Kritischer op elkaar en meer werkplezier

Het is altijd afwachten hoe een traject met een externe coach/trainer uitpakt. Weet deze de juiste snaar te raken? Ik denk dat dat zeker is gelukt. Onder begeleiding van Ellemiek hebben we bereikt dat mensen (weer) kritisch op zichzelf zijn en ook kritisch naar elkaar op een opbouwende manier.

We staan weer open voor elkaar, zoals we dat kennen uit de tijd dat we nog maar met een paar mensen waren. Dat zorgt ervoor dat de sfeer in het team is verbeterd. Mensen hebben weer iets voor elkaar over, waardoor het werkplezier is teruggekeerd bij een groot deel van het team. We zijn er nog niet, maar dankzij de tips en oefeningen van Ellemiek weet ik zeker dat het goed komt.

Wat ik belangrijk vond in de samenwerking, is dat Ellemiek snel door had hoe de mensen en het team in elkaar zitten. Ze is daarbij open in haar communicatie. Een sympathieke, rustige vrouw die geen blad voor de mond neemt en kennis van zaken heeft. Ik hoop vaker van haar diensten gebruik te maken, zowel voor mezelf als voor onze medewerkers.

Dr. René te Witt

Manager/ medisch moleculair microbioloog bij NMDL

Sandra, Robin en Jaroslav kregen van hun werkgevers het coachtraject Coaching@Work aangeboden. Daarin werk ik met een Coach op maat. Sandra en Jaroslav heb ik gematched met mijn collega Marieke. Robin heb ik zelf begeleid.

Zelfverzekerd en professioneel

Toen ik begon, hield ik een slag om de arm of het niet te zweverig was. Maar dat was het juist niet! We zijn concreet aan de slag gegaan met mijn vragen. Door de sessies zie ik nu hoe ik zelf invloed heb op mijn onzekerheid en hoe ik daar anders mee kan omgaan. Mijn houding is daardoor veranderd.

Ik voel me zelfverzekerd en geef nu makkelijk en zonder rood hoofd (!) op een professionele manier mijn mening. Daarnaast weet ik nu beter wat ik wil in mijn werk en ga ik dat verder verkennen. Ik ben heel tevreden over de begeleiding van Marieke en hoe ik afgelopen periode ben gegroeid.

Sandra

Meer geleerd dan ik had verwacht!

Toen ik met het coachtraject startte, had ik niet zulke hoge verwachtingen. Ik had maar een paar sessies en was al blij geweest met wat handvatten. Maar ik heb meer over mezelf geleerd dan ik ooit gedacht had. En heel belangrijk: mijn coach stimuleerde me om telkens zelf te achterhalen hoe iets in elkaar zat.

Ik snap mijn valkuilen nu beter en ken mijn kwaliteiten. Een van de dingen die ik lastig bleek te vinden is mezelf op de eerste plek zetten, in plaats van telkens maar mee te bewegen en daar dan ontevreden over te zijn. Mijn coach heeft me hier technieken voor geleerd en daar ga ik nu zelf verder mee aan de slag. Dank je wel, Marieke!

Jaroslav Skokan

Rust, zelfverzekerd en als mens gegroeid

Ellemiek heeft het vermogen je direct op je gemak te laten voelen. Alle professionaliteit in huis zonder onpersoonlijk te worden. Ik startte met een traject bij haar omdat ik op een andere manier naar dingen in mijn leven wilde kijken.

Nu aan het einde van het traject voel ik rust en zelfverzekerdheid. Ik leef meer voor mezelf, spreek me meer uit en waardeer de echt belangrijke dingen in mijn leven. Mensen vertellen me dat ik als mens ben gegroeid. Wanneer je open staat voor de methode van Ellemiek zal er een wereld voor je opengaan. Robin van der Sman

Eline en Nicole deden mee aan een intensief programma van 6 maanden. Hierin staat de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers centraal. Onderwerpen zijn onder meer: verbindend communiceren, emotionele intelligentie, verdieping van zelfkennis en zelfreflectie, bezieling, vergroten van (persoonlijk) leiderschap, flow, realiseren van ambities in werk en privéleven. De deelnemers volgen online masterclasses, livedagen en worden intensief gecoacht. 

Ik heb een transformatie doorgemaakt

Vooraf heb ik echt even geworsteld met de vraag of ik in het groepsprogamma zou stappen, maar uiteindelijk vond ik het oké om dit te doen. De ontwikkeling die ik heb doorgemaakt is daar wel de grootste bevestiging van: er is een Eline 2.0 ontstaan. En dat voelt zo natuurlijk, dat ik het eerst niet eens door had. Maar ik kreeg zoveel reacties van familie en collega’s.

Bij andere trainingen heb ik ook veel geleerd, maar dat was beperkt tot wat handvatten. Vaardigheden. Nu ben ik veel dieper gegaan en heb ik stappen gezet op een heel natuurlijke manier. En daardoor hoef ik er niet over na te denken. Het voelt gewoon heel eigen, juist omdat de echte persoon die ik ben naar buiten is gekomen. Ik sta op de top die ik voor ogen had. Ik voel me vrij. En dat is gewoon heerlijk. Er is een stralende Eline tevoorschijn gekomen.

Respect voor de ander. Respect voor de achtergrond waar iemand vandaan komt. Daarmee creëert Ellemiek een veilige omgeving. Ze straalt ook rust uit en ze laat iemand in zijn of haar eigen tempo de stappen zetten. Maar ze dwingt wel tot nadenken door heel goed door te vragen. Ik vind dat wel knap dat ze soms echt tot op het bot kan doordringen. Dat is niet leuk altijd maar het werkt wel heel bevrijdend.

Eline de Mik, coördinator Rijksoverheid

Moeitelozer en energieker

Ik zocht een verdieping en wilde ook wat dingen in mijn leven veranderen. Nu, na een groepsprogramma van 6 maanden, gaat alles in mijn leven veel gemakkelijker. Ik leg dingen zonder moeite naast me neer, het omgaan met andere mensen gaat me beter af. Doordat ik me energieker voel, ben ik veel actiever: 10 km hardlopen is geen enkel probleem. Daarnaast heb ik ook veel minder lichamelijke klachten. Na 30 jaar is mijn migraine bijvoorbeeld sterk verbeterd.

Wil je aan zo’n traject meedoen, moet je er wel voor openstaan. Het is niet altijd even leuk en heel confronterend, maar het kan je zoveel moois brengen! Wat ik erg gewaardeerd heb, is dat ik centraal stond. Ook al was het een groepsprogramma, het was echt mijn traject en afgestemd op mijn behoeften. En of ik me nou goed of slecht voelde, Ellemiek liet me in mijn waarde. Had ik een dip, dan kon ze me laten inzien hoe het weer goed zou komen. Nicole Verplanke

Toen Amal bij me kwam, had ze duidelijke ideeën over hoe ze moest zijn en moest handelen. Amal legde de lat hoog voor zichzelf. Maar dat werkte niet langer. Ze kwam op het punt dat ze zich realiseerde dat ze haar omgeving niet kan veranderen. En dat ze dus zelf moest veranderen. Ze had de moed om in korte tijd diep in zichzelf te duiken en fileerde als een chirurg haar eigen gevoelens en onbewuste overtuigingen. Ze was pas tevreden als ze op haar eigen diepliggende waarheid stuitte.

Doorbraak, meer rust, meer kracht

Van te voren twijfelde ik over de coaching. Ik dacht dat als ik maar sterk zou zijn, ik ook geen pijn zou voelen. Dus ik vroeg me af wat er op tafel zou komen als ik met Ellemiek in zee zou gaan. Ze mocht geen emokip van me maken.

Nu weet ik dat je dingen moet voelen om ze te verwerken, om het maximale uit jezelf te halen en meer te betekenen in je werk. Ik verzet me niet meer tegen wat ik voel. Het geeft me rust in mijn hoofd. Het maakt me krachtig.

De coaching van Ellemiek zorgt niet alleen voor bewustwording. Ik heb in vier maanden tijd echt stappen gezet met zichtbaar nieuw gedrag. Ze is direct en laat je niet gaan als je op een moeilijk punt zit. Dat is niet leuk, maar het heeft wel voor mijn doorbraak gezorgd. Ik vind het geweldig dat ik in zo’n korte tijd zo’n grote vooruitgang heb geboekt. Dankzij de begeleiding van Ellemiek. Amal, werkzaam in de zorgsector