Quickscan

Als directeur, leidinggevende of hr-professional voel je feilloos aan hoe het loopt in je organisatie of team(s). Soms ‘stroomt’ het en dat zie je ook terug aan de resultaten en in de sfeer.

Soms stagneert het.

Te veel goede mensen branden op. Je hebt te maken met ongewenste uitstroom. Doelen worden niet gerealiseerd. Strategische plannen blijven hangen en stappen worden niet gezet. MT-leden zitten niet op één lijn. Aandeelhouders, klanten, andere stakeholders zijn niet tevreden omdat je gewoon de slagkracht mist.

Middelmatigheid heerst, terwijl je wil excelleren en betekenisvolle resultaten boeken. En daar baal je van.

Je krijgt de vinger er niet op. Het ontbreekt je aan tijd. Of je hebt wel een vermoeden maar krijgt de handen er niet voor op elkaar. Hoe het ook zit, je weet dat jullie een slag moeten maken. Daar kan ik je bij helpen.

Zo ga ik te werk

Voor deze situatie maak ik graag een quickscan. Ik ga hiervoor in gesprek met mensen en maak gebruik van gevalideerde vragenlijsten. Ik observeer en verbind inzichten. Ik koppel terug hoe jullie verder kunnen groeien en wat daarvoor nodig is. Op de harde en/ of de zachte kant. Zo’n scan laat je dus ook zien wat er nodig is om naar een volgend level te groeien, en wat je kunt (laten) doen om dit te realiseren.

 

Mijn blik is verbreed

Het voelde een beetje als falen om Ellemiek in te zetten. Alsof je zelf het team niet op de rit zou kunnen krijgen. Maar de realiteit is dat ze door haar positie met informatie en feedback komt die ik nooit zo zou hebben gekregen. Was het een verrassing? Het geeft een nadere precisering. En dat heeft mijn blik verbreed. Lia

Director of operations

Met een quickscan weet je vrij snel en gefundeerd waar jullie staan en wat er nodig is om door te groeien en te excelleren. Wil je dit potentieel aanboren, dan maak ik hiervoor een plan op maat dat past bij de behoeftes van jouw organisatie.

Zo zet je een quickscan in gang

Met een quickscan weet je vrij snel en gefundeerd waar jullie staan en wat er nodig is om door te groeien en te excelleren. Wil je dit potentieel aanboren, dan maak ik hiervoor een plan op maat dat past bij de behoeftes en doelstellingen van jouw organisatie.

Wil je weten waar je staat? Gefundeerd, en niet alleen op gut feeling? Vraag dan een quickscan aan. Ik neem vervolgens contact op om een eerste afspraak te maken. Hierin maken we kennis en bespreken we de situatie. Wil je de quickscan doorzetten ontvang je van mij een inschatting van inzet en bijbehorende investering.

De quickscan start met een gesprek waarin we samen in je organisatie of team duiken: waar wil je naartoe, waar loopt het vast, wat zijn je irritaties? Welke zaken spelen er? Hoe zitten de mensen erbij? Wat zijn jullie doelstellingen? Wat is de komende periode urgent? Deze en andere vragen komen aan de orde in het gesprek, zodat we een duidelijk startpunt hebben voordat ik met andere mensen in gesprek ga.

Ik zag maar de helft van wat er speelt op de werkvloer

Ellemiek is een paar extra oren en ogen in het bedrijf. Haar analyses zijn scherp en to the point. Ze maakt zichtbaar wat ‘onder water’ speelt, op een manier die ook onze medewerkers vertrouwen geeft. Ze spiegelt, geeft feedback – ook aan het MT. Zo hebben we een veel completer beeld van de situatie en kunnen we scherper sturen om onze doelstellingen te halen. Henk

Directeur

Klinkt dit goed? 

Laten we dan kennismaken. Je kunt je gegevens hieronder achterlaten of me rechtstreeks bereiken op 06 1917 8116. Dan maken we een afspraak en praten we verder.

5 + 12 =