teams en leiderschap

Een MT dat elkaar vertrouwt, elkaar op bijna magische wijze aanvult en aanvoelt. Medewerkers die voelen dat hun leidinggevenden vanuit een intrinsieke motivatie en vanuit hun hart de beste baas proberen te zijn die ze in zich hebben. Teams die samen gemotiveerd naar een doel toewerken. Mensen die zin hebben om aan het werk te gaan en zich daaraan committeren.

Dat is wat je wil.
En iedereen snapt dat dat tot een beter functionerend bedrijf en dus betere resultaten leidt.

De realiteit is echter anders.
Soms heb je het gevoel dat je er bijna bent, andere keren realiseer je je dat jullie echt nog wat stappen te zetten hebben.

Het lijkt maar niet tussen de oren te komen. Mensen werken nog te veel op eilandjes, ieder voor zich. Er wordt gekletst bij het koffieapparaat in plaats van tijdens overleggen. Je mist gewoon een stuk voortvarendheid, doelgerichtheid, eigenaarschap. Net te vaak zetten mensen dat extra stapje niet.

Met middelmatigheid gaan jullie je ambities niet realiseren, maar met een excellerend team heb je daar vol vertrouwen in. 

Tijd dus, om aan de slag te gaan, mensen uit te dagen boven zichzelf uit te stijgen. De teamprestaties een boost te geven. Human Excellence in praktijk te brengen. Ik kan je daarbij helpen.

Zo ga ik te werk

Bij mij geen voorgeprogrammeerde begeleiding, een dagje teambuilen of eenmalige workshops met weinig rendement. Wel: gericht aan de slag met een aanpak op maat. En altijd in nauwe samenwerking.

Om te zien wat er in je teams nodig is, ben ik aanwezig in je organisatie. Zo leer ik de mensen kennen, en de cultuur. Ik ben sparringpartner voor hoger- en middenmanagement, luister naar de input van medewerkers en leidinggevenden. Ik observeer, analyseer en leg verbindingen. Ik kijk wat nodig is om jullie ambities te realiseren en vertaal dit naar programma’s, individuele en teambegeleiding en/ of activiteiten. En voer die ook (mede) uit.

Ik loop een tijd mee met je organisatie en doe simpelweg wat er nodig is. Hands on dus en in nauwe samenwerking, waarbij ik scherp voor ogen houd: wie heeft wat nodig om te kunnen excelleren? Waaraan heeft deze organisatie behoefte? Vanuit welke visie werken deze mensen en hoe kun je dat bestendigen? Ik beschik daarbij over een breed palet van kennis en ervaring, samen bespreken we wat jouw organisatie nodig heeft.

 

Rust en zelfreflectie, óók bij conflicten

Vooraf had ik twijfel over de effectiviteit van het organisatietraject met Ellemiek. Het was namelijk al het zoveelste en eerdere trajecten met andere coaches hadden niet het gewenste resultaat.

Al snel bleek: ze wekt geen valse verwachtingen. De benadering van Ellemiek is wezenlijk anders dan onze eerdere ervaringen. Ze is helder, direct en confronterend in haar aanpak. Concreet ook. Ze hielp onze medewerkers meer inzicht in zichzelf te krijgen én in het gedrag van collega’s. En dat heeft resultaat gehad.

In ons team van 90 mensen is er meer rust en zelfcorrigerend vermogen, ook bij conflicten. Na 2,5 jaar plukken we nog steeds de vruchten van het traject met Ellemiek. dr. André van Rossum

Klinisch Chemicus/ MT-lid HMC Bronovo Ziekenhuis

Klinkt dit goed?

Laten we dan kennismaken. Je kunt je gegevens hieronder achterlaten of me rechtstreeks bereiken op 06 1917 8116. Dan maken we een afspraak en praten we verder.

8 + 13 =